Ford Explorer EV en Lexie Alford

Explorer en Lexie Alford: klaar om de wereld rond te reizen

12/09/2023
 • Lexie Alford, ‘s werelds jongste ontdekkingsreizigster die alle landen van onze planeet heeft bezocht, start een epische reis rond de wereld met de nieuwe elektrische Ford Explorer.

 • Explorer EV Charge Around the Globe
 • Content creator over avontuurlijke reizen Lexie Alford (@LexieLimitless), de jongste persoon ooit die alle landen ter wereld heeft bezocht, begint nu vrijdag 8 september aan haar buitengewone wereldreis, Charge Around The Globe gedoopt, met de nieuwe elektrische Ford Explorer.

  Vanuit Nice (Frankrijk) zal ze 6 continenten en meer dan 30 landen doorkruisen tijdens een avontuur waarmee ze wil aantonen waartoe elektrische voertuigen in staat zijn. Ook hoopt ze als eerste persoon ooit de wereld rond te reizen met een EV.1


 • Nieuwe elektrische Explorer opladen
 • Can-do spirit

  Lexie Alford's reis belichaamt dezelfde vastberaden can-do spirit als die van collega-avonturier Aloha Wanderwell, die een eeuw geleden als eerste vrouw met een auto de wereld rond reisde.

  Aloha gebruikte voor dat avontuur een Ford op benzine. Ze moest het hoofd bieden aan tal van obstakels, die vaak ongewone oplossingen vereisten. Zo moest ze de auto door ossen door de moddervlakten, zandbodems en rivieren van India laten trekken en moest ze in China een beroep doen op plaatselijke mankracht om haar Model T kilometers ver voort te trekken omdat er door de burgeroorlog geen benzine verkrijgbaar was.


 • Lexie Alford bij Perry-Jones Appraisal Center
 • Onderweg naar een record

  Net als Aloha Wanderwell zal Lexie Alford een Ford gebruiken voor haar recordpoging. De elektrische Ford Explorer waarmee ze vertrekt aan het hotel Le Royal in Nice – hetzelfde startpunt als dat van Aloha’s wereldreis – is een preproductiemodel, dat zo dicht mogelijk aanleunt bij het voertuig waarover klanten zullen kunnen beschikken wanneer hij volgende zomer verkrijgbaar wordt in Europa.

 • Het voertuig onderging geen specifieke aanpassingen voor de uitdagingen die hem te wachten staan, maar is helemaal geknipt voor het avontuur. De Ford Explorer zal steeds de broodnodige connectiviteit en het nodige comfort verzekeren en is klaar voor alles wat deze ultieme roadtrip hem zal voorschotelen.

  Om deze epische roadtrip zo goed mogelijk voor te bereiden kreeg Lexie een rondleiding achter de schermen bij Ford, waarbij ze meer te weten kwam over de elektrische Ford Explorer. Zo bezocht ze de ontwerp- en ontwikkelingsteams in Keulen, ervoer ze de extreme temperaturen in het Environmental Test Center – ook de ‘weerfabriek’ van Ford genoemd – en behaalde ze haar certificaat van ‘Advanced Driver’ op het testcircuit van Lommel.


 • "Dit is een episch avontuur om te bewijzen waartoe elektrische voertuigen in staat zijn. Zoals we weten, zijn het rijbereik en de oplaadmogelijkheden de twee voornaamste bekommernissenwaar mensen aan denken wanneer ze de overstap naar een elektrisch voertuig overwegen,” aldus Martin Sander, general manager van Ford Model e Europe. “Lexie zal de oplaadinfrastructuur tot het uiterste testen. Als ze de wereld rond kan reizen aan het stuur van een EV, dan kan iedereen in Europa voor zijn of haar dagelijkse ritten gebruikmaken van een elektrisch voertuig."


 • Voorstoelen nieuwe elektrische Explorer
 • Charge Around The Globe

  Hoewel de route geïnspireerd is op de reis van Aloha Wanderwell, zal Lexie haar eigen pad kiezen terwijl ze afrekent met moeilijke weersomstandigheden, onvoorspelbaar terrein of een gebrek aan oplaadinfrastructuur, steeds met als doel om met een EV een eerste reis rond de wereld te maken. Tijdens haar avontuur wordt ze bijgestaan door een heel team dat de nodige bewaking, medische verzorging en mechanische en softwarematige ondersteuning biedt, met onder meer een dynamische risicoanalyse aan het begin van elke dag.

 • “Deze reis rond de wereld is een episch avontuur, maar ook zwaar. Zwaar voor de Explorer, maar – gezien de tijd dat we alleen onderweg zijn – ook voor mij en voor het ondersteunende team,”  verklaart Lexie. “Maar elk avontuur dat echt de moeite waard is, moet uitdagingen met zich meebrengen. Ik kan niet wachten om nieuwe plaatsen te ontdekken en kennis te maken met ongelooflijke mensen om te zien hoe zijn hun hoekje van de wereld beter trachten te maken.”

 • Lexies reis starte op 8 september en is live te volgen, met regelmatige updates gedurende de hele trip. U kunt haar avonturen volgen door te zoeken naar #ChargeAroundTheGlobe of door de socialemediakanalen @lexielimitless, @Fordbelgium en @fordnewseurope te volgen.


Over de 100% elektrische Explorer


Foto gallerij:

Lexie Alford en de 100% elektrische Ford Explorer
Explorer EV en Lexie Alford
Lexie Alford achter het stuur van de Ford Explorer EV
Lexie Alford rijdt in een Ford Explorer EV
Lexie Alford met de Ford Explorer EV
Explorer EV en Lexie Charge Around the Globe  • [1] Lexie hoopt het record te vestigen van eerste persoon die de wereld rond reist in een elektrisch voertuig. De minimumvereiste voor het vestigen van een wereldomzeilingsrecord is 28.968 km, en ze moet langs twee twee antipoden passeren, over ten minste vijf continenten reizen en op dezelfde locatie beginnen en eindigen. Ambtenaren van RecordSetter zullen op verschillende locaties ter wereld zijn om de poging te controleren.

   Het opgegeven WLTP brandstof-/energieverbruik, de CO2-uitstoot en de elektrische actieradius zijn bepaald volgens de technische eisen en specificaties van de Europese Verordeningen (EG) 715/2007 en (EU) 2017/1151, zoals laatstelijk gewijzigd. De toegepaste standaardtestprocedures maken een vergelijking mogelijk tussen verschillende voertuigtypes en verschillende fabrikanten.


Nieuws

Promoties

 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PROMOTIONELE PRIJS | FORD EXPLORER EV

  Nieuwe 100% elektrische Explorer vanaf €46.015

  Nieuwe 100% elektrische Explorer vanaf €46.015
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PRIVATE LEASE | FORD EXPLORER EV

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - €559/maand via Private Lease

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - €559/maand via Private Lease
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  FINANCIËLE RENTING | FORD EXPLORER EV

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - in Financiële Renting

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - in Financiële Renting
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PROMOTIONELE PRIJS | FORD TRANSIT CHASSIS CABINE

  Transit Chassis Cabine Ambiente €25.637 excl. btw

  Transit Chassis Cabine Ambiente €25.637 excl. btw
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  FINANCIËLE RENTING | FORD TRANSIT

  Transit Trend - in Financiële Renting

  Transit Trend - in Financiële Renting
 • Bekijk de laatste promoties
Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws